Blogs

doorTom Cosyns - Seobureau.be

Het bouwen van een milieuvriendelijk huis met de ziekte van Hashimoto

Duurzaamheid en Hashimoto: Het bouwen van een milieuvriendelijk huis met de ziekte van Hashimoto

Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk thema, en veel mensen streven ernaar om een positieve impact op het milieu te hebben. Maar wat als je te maken hebt met de uitdagingen van een chronische ziekte, zoals de ziekte van Hashimoto? Kan je nog steeds een duurzaam huis bouwen en tegelijkertijd rekening houden met je gezondheid? In dit blogartikel gaan we in op de mogelijkheden en overwegingen bij het bouwen van een duurzaam huis met Hashimoto.

Wat is de ziekte van Hashimoto?

Voordat we dieper ingaan op het bouwen van een duurzaam huis met Hashimoto, is het belangrijk om te begrijpen wat deze ziekte precies inhoudt. De ziekte van Hashimoto is een auto-immuunziekte waarbij het immuunsysteem de schildklier aanvalt. Hierdoor kan de schildklier niet goed functioneren, wat leidt tot een verstoring van de hormoonproductie. Veelvoorkomende symptomen zijn vermoeidheid, gewichtstoename, gevoeligheid voor kou, haaruitval en spier- en gewrichtspijn.

Duurzaam bouwen met Hashimoto:

Gezonde binnenluchtkwaliteit:

Mensen met Hashimoto hebben vaak last van gevoeligheid voor chemische stoffen en allergieën. Bij het bouwen van een duurzaam huis is het daarom belangrijk om aandacht te besteden aan de binnenluchtkwaliteit. Kies voor bouwmaterialen met lage emissies en vermijd giftige stoffen zoals formaldehyde. Daarnaast is goede ventilatie essentieel om de luchtkwaliteit te verbeteren en allergenen te verminderen.

Om de binnenluchtkwaliteit te verbeteren, kan je kiezen voor natuurlijke en milieuvriendelijke bouwmaterialen. Synthetische materialen zoals verf, tapijt en lijm kunnen vluchtige organische stoffen (VOS) afgeven, die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid, vooral voor mensen met Hashimoto. In plaats daarvan kan je kiezen voor verven en afwerkingen op waterbasis en vloerbedekking gemaakt van natuurlijke vezels zoals wol of katoen.

Een andere belangrijke factor is ventilatie. Zorg ervoor dat je huis goed geventileerd is om een constante toevoer van frisse lucht te garanderen. Mechanische ventilatiesystemen met warmteterugwinning kunnen helpen bij het verwijderen van verontreinigde lucht en het binnenhalen van verse buitenlucht zonder dat dit ten koste gaat van de energie-efficiëntie van je huis.

Daarnaast kan het plaatsen van luchtfiltersystemen bijdragen aan het verminderen van allergenen en verontreinigende stoffen in de binnenlucht. Er zijn verschillende soorten filters beschikbaar, variërend van eenvoudige filters tot filters met een hoge efficiëntie, zoals HEPA (High-Efficiency Particulate Air) filters. Deze filters kunnen helpen bij het verwijderen van fijne deeltjes, pollen en andere allergenen uit de lucht.

Het monitoren van de luchtkwaliteit in je huis is ook belangrijk, vooral als je gevoelig bent voor allergieën of chemische stoffen. Er zijn tegenwoordig verschillende slimme apparaten beschikbaar die de luchtkwaliteit kunnen meten en je waarschuwen voor eventuele verontreinigingen. Dit stelt je in staat om tijdig maatregelen te nemen en de luchtkwaliteit op een gezond niveau te houden.

Kortom, bij het bouwen van een duurzaam huis met Hashimoto is het essentieel om aandacht te besteden aan de binnenluchtkwaliteit. Kies voor natuurlijke bouwmaterialen met lage emissies, zorg voor goede ventilatie en overweeg het gebruik van luchtfiltersystemen. Door deze maatregelen te nemen, creëer je een gezonde leefomgeving die bijdraagt aan zowel je welzijn als aan duurzaamheid.

Energie-efficiëntie:

Energie-efficiëntie is een belangrijk aspect bij het bouwen van een duurzaam huis met Hashimoto. Door energie-efficiënte maatregelen te nemen, kan je niet alleen je ecologische voetafdruk verminderen, maar ook de energiekosten verlagen. Hier zijn enkele tips om de energie-efficiëntie van je huis te verbeteren:

 1. Isolatie: Een goede isolatie is essentieel om warmteverlies in de winter en warmteopname in de zomer te voorkomen. Investeer in hoogwaardige isolatiematerialen voor je dak, muren en vloeren. Dit helpt om de temperatuur in je huis stabiel te houden en de afhankelijkheid van verwarmings- en koelsystemen te verminderen.
 2. Ramen en deuren: Kies voor energiezuinige ramen en deuren met dubbele of driedubbele beglazing. Deze isoleren beter en voorkomen warmteverlies. Zorg ook voor goede afdichting van ramen en deuren om tocht te verminderen.
 3. Verwarming en koeling: Overweeg het gebruik van energiezuinige verwarmings- en koelsystemen, zoals warmtepompen. Warmtepompen halen warmte uit de buitenlucht en gebruiken deze om je huis te verwarmen in de winter. In de zomer kan het systeem worden omgekeerd om je huis te koelen. Dit is een efficiënte manier om het comfortniveau in je huis te handhaven.
 4. Energiezuinige apparaten: Kies bij het kopen van huishoudelijke apparaten, zoals koelkasten, wasmachines en vaatwassers, voor energiezuinige modellen met een hoog energielabel. Deze apparaten verbruiken minder energie en dragen bij aan de energie-efficiëntie van je huis.
 5. LED-verlichting: Vervang traditionele gloeilampen door energiezuinige LED-verlichting. LED-lampen verbruiken veel minder energie en gaan langer mee dan traditionele lampen.
 6. Zonnestroom: Overweeg het installeren van zonnepanelen op het dak van je huis. Zonne-energie is een hernieuwbare energiebron die je in staat stelt om je eigen elektriciteit op te wekken. Dit kan je energiekosten verlagen en je huis duurzamer maken.
 7. Bewust energieverbruik: Verander je gedrag om energie te besparen. Zet elektrische apparaten uit als je ze niet gebruikt, optimaliseer het gebruik van natuurlijk licht en verminder het gebruik van airconditioning en verwarming wanneer dat mogelijk is.

Door deze energie-efficiënte maatregelen te implementeren, kan je een duurzaam huis bouwen dat zowel milieuvriendelijk als comfortabel is voor mensen met Hashimoto. Het verlagen van je energieverbruik helpt niet alleen het milieu te beschermen, maar kan ook een positief effect hebben op je energierekeningen en algemeen welzijn.

Natuurlijke materialen:

Bij het bouwen van een duurzaam huis met Hashimoto is het belangrijk om te kiezen voor natuurlijke en milieuvriendelijke materialen. Vermijd synthetische materialen die schadelijke chemicaliën kunnen afgeven. Kies in plaats daarvan voor duurzame bouwmaterialen zoals hout, bamboe, gerecyclede materialen en natuurlijke isolatie. Deze materialen zijn vaak minder belastend voor het milieu en kunnen bijdragen aan een gezonder binnenklimaat.

Stressreductie:

Stress kan een negatieve invloed hebben op de symptomen van Hashimoto. Bij het ontwerpen van een duurzaam huis is het daarom belangrijk om rekening te houden met stressreductie. Creëer een rustige en harmonieuze omgeving met voldoende natuurlijk licht en groen. Overweeg ook het gebruik van geluidsisolatie om geluidsoverlast te verminderen, wat stress kan veroorzaken.

Duurzame energiebronnen:

Het gebruik van duurzame energiebronnen, zoals zonne-energie, kan bijdragen aan een duurzaam huis en tegelijkertijd de energiekosten verlagen. Installeer zonnepanelen op het dak om elektriciteit op te wekken en overweeg een warmtepomp voor efficiënte verwarming en koeling. Het gebruik van groene energiebronnen helpt de ecologische voetafdruk te verkleinen en draagt bij aan een duurzamere levensstijl.

Conclusie:

Het bouwen van een duurzaam huis met Hashimoto vereist enige extra aandacht en zorg, maar het is zeker mogelijk om een milieuvriendelijke woning te creëren die rekening houdt met zowel het milieu als je gezondheid. Door te kiezen voor gezonde bouwmaterialen, energie-efficiëntie, natuurlijke materialen en stressreductie, kan je een duurzaam huis bouwen dat jouw symptomen van Hashimoto niet verergert. Bovendien draag je bij aan een duurzamere toekomst voor ons allemaal.

doorTom Cosyns - Seobureau.be

 Schaffung eines komfortablen Außenbereichs mit einer Terrasoverkapping

Wenn das Wetter wärmer wird, möchten viele Hausbesitzer ihren Außenbereich in eine komfortable Oase verwandeln, in der sie sich entspannen und unterhalten können. Eine beliebte Möglichkeit, dies zu erreichen, ist die Installation eines Terrasoverkappings, auch bekannt als Overkapping Terras. Dies ist eine Art Dachkonstruktion für den Außenbereich, die Schatten und Schutz vor den Elementen bietet, sodass Sie Ihre Terrasse oder Ihr Deck auch bei nicht idealen Wetterbedingungen genießen können.

Es stehen viele verschiedene Materialien und Stile für Terrasoverkapping zur Auswahl, aber eine immer beliebtere Option ist das Terrasoverkapping Glas, ein vollständig aus Glas bestehendes Dach. In diesem Artikel werden wir die Vorteile einer Terrassenüberdachung im Allgemeinen untersuchen und erörtern, warum ein Glasdach die perfekte Wahl für Ihren Außenbereich sein könnte.

Vorteile einer Terrasoverkapping

Der Hauptvorteil einer Terrassenüberdachung besteht darin, dass Sie Ihren Außenbereich auch bei schlechtem Wetter öfter nutzen können. Mit einem Dach über dem Kopf können Sie draußen sitzen und einen sanften Regen genießen oder an einem heißen Sommertag kühl und schattig bleiben. Darüber hinaus kann eine Terrassenüberdachung dazu beitragen, Ihre Gartenmöbel und Ihren Grill vor Witterungseinflüssen zu schützen, Verschleiß zu reduzieren und ihre Lebensdauer zu verlängern.

Ein weiterer Vorteil einer Terrassenüberdachung ist, dass sie den Wert Ihres Hauses steigern kann. Wenn Sie planen, Ihr Haus in Zukunft zu verkaufen, kann eine gut gestaltete und gepflegte Terrassenüberdachung ein attraktives Verkaufsargument für potenzielle Käufer sein. Es fügt Ihrem Zuhause auch zusätzlichen Wohnraum hinzu, was ein wertvoller Vorteil für Familien mit Kindern oder diejenigen sein kann, die gerne Gäste unterhalten.

Schließlich kann eine Terrassenüberdachung die Ästhetik Ihres Außenbereichs verbessern. Es stehen viele verschiedene Stile und Materialien zur Auswahl, sodass Sie das Aussehen Ihrer Terrassenüberdachung an die Architektur Ihres Hauses und Ihren persönlichen Geschmack anpassen können. Egal, ob Sie ein schlankes und modernes Design oder einen traditionelleren Look bevorzugen, es gibt eine Terrassenüberdachung, die Ihren Bedürfnissen entspricht.

Warum eine Terrasoverkapping aus Glas wählen?

Während bei der Terrassenüberdachung viele verschiedene Materialien zur Auswahl stehen, ist ein Glasdach in den letzten Jahren immer beliebter geworden. Es gibt mehrere Gründe, warum eine Terrassenüberdachung aus Glas die perfekte Wahl für Ihren Außenbereich sein könnte.

In erster Linie sorgt ein Glasdach für hervorragendes natürliches Licht. Dies kann besonders wichtig sein, wenn sich Ihr Außenbereich in einem schattigen Bereich befindet oder Sie einfach eine helle und luftige Atmosphäre bevorzugen. Mit einem Glasdach über dem Kopf können Sie die Sonne und den blauen Himmel genießen, auch wenn Sie überdacht sitzen.

Neben natürlichem Licht bietet ein Glasdach auch freie Sicht. Wenn Sie einen schönen Garten, einen Pool oder eine malerische Aussicht von Ihrem Zuhause haben, können Sie diese Sehenswürdigkeiten mit einer gläsernen Terrassenüberdachung ohne Sichtbarrieren genießen. Dies kann besonders vorteilhaft sein, wenn Sie in einer malerischen Gegend wohnen oder einfach nur die Schönheit der Natur genießen.

Ein weiterer Vorteil einer Terrassenüberdachung aus Glas ist, dass sie leicht zu reinigen und zu pflegen ist. Im Gegensatz zu anderen Materialien wie Holz oder Metall muss Glas nicht regelmäßig geschliffen, gestrichen oder versiegelt werden. Ein schnelles Abwischen mit einem feuchten Tuch reicht normalerweise aus, damit Ihr Glasdach sauber und makellos aussieht.

Schließlich kann eine Terrassenüberdachung aus Glas eine elegante und moderne Ergänzung für Ihren Außenbereich sein. Mit einem schlanken und minimalistischen Design kann ein Glasdach ein modernes Zuhause ergänzen oder einem traditionelleren Ambiente einen Hauch von Raffinesse verleihen. Darüber hinaus kann ein Glasdach getönt oder mattiert werden, um zusätzliche Privatsphäre zu bieten oder die Menge an Sonnenlicht zu reduzieren, die in Ihren Außenbereich eindringt, um ihn während der heißesten Stunden des Tages komfortabler zu machen.

So wählen Sie die richtige Glasterrassenüberdachung für Ihren Raum aus

Wenn Sie eine Glasterrassenüberdachung für Ihren Außenbereich in Betracht ziehen, müssen Sie bei der Auswahl der richtigen für Ihre Bedürfnisse mehrere Faktoren berücksichtigen.

Denken Sie zuerst über die Größe und Form Ihres Außenbereichs nach. Ein Glasdach kann an jede Größe und Form angepasst werden, aber es ist wichtig, ein Design zu wählen, das das Gesamtbild Ihres Außenbereichs ergänzt. Berücksichtigen Sie die Ausrichtung Ihres Außenbereichs und wählen Sie ein Design, das das natürliche Licht maximiert und eine ungehinderte Aussicht bietet.

Berücksichtigen Sie zweitens das Klima in Ihrer Gegend. Während ein Glasdach hervorragendes natürliches Licht bietet, kann es auch die Temperatur darunter erhöhen. Wenn Sie in einer heißen und sonnigen Gegend leben, sollten Sie ein getöntes oder mattiertes Glasdach oder sogar ein Dach mit eingebauten Sonnenschutzelementen in Betracht ziehen, um die Temperatur zu regulieren.

Fazit

Zusammenfassend lässt sich sagen, dass eine Terrassenüberdachung eine hervorragende Ergänzung für jeden Wohnraum im Freien ist. Unabhängig davon, ob Sie sich für ein Glasdach oder ein anderes Material entscheiden, eine Terrassenüberdachung kann Schatten, Schutz und Ästhetik bieten, sodass Sie Ihren Außenbereich das ganze Jahr über genießen können. Mit dem richtigen Design und der richtigen Installation kann eine Terrassenüberdachung aus Glas natürliches Licht, ungehinderte Ausblicke und ein modernes und elegantes Aussehen bieten, das die Schönheit und den Wert Ihres Hauses für die kommenden Jahre verbessern wird. Erreichen Sie also solundo.be für professionelles Overkapping

doorTom Cosyns - Seobureau.be

De Toekomst van Verlichting

Duurzame LED-verlichting: De Toekomst van Verlichting

Wij zijn verheugd om u te informeren over de voordelen van duurzame LED-verlichting, de toekomst van verlichting. LED-verlichting is momenteel de meest energiezuinige en duurzame vorm van verlichting. Het is een alternatief voor de traditionele gloeilampen en tl-buizen, die bekend staan ​​om hun hoge energieverbruik en korte levensduur. In dit artikel bespreken we de voordelen van duurzame LED-verlichting en hoe het uw leven en bedrijf ten goede kan komen.

Voordelen van duurzame LED-verlichting

Duurzame LED-verlichting heeft verschillende voordelen ten opzichte van traditionele gloeilampen en tl-buizen. Hieronder vindt u enkele van de belangrijkste voordelen:

 1. Energie-efficiëntie: LED-verlichting verbruikt veel minder energie dan traditionele verlichting. Dit betekent dat u minder energie nodig heeft om uw huis of bedrijf te verlichten, wat zich vertaalt in lagere energierekeningen.
 2. Duurzaamheid: LED-verlichting gaat veel langer mee dan traditionele verlichting. Dit betekent dat u minder vaak uw verlichting hoeft te vervangen, wat niet alleen geld bespaart, maar ook afval en energie.
 3. Milieuvriendelijk: LED-verlichting is milieuvriendelijker dan traditionele verlichting. Het bevat geen schadelijke stoffen zoals kwik, wat betekent dat het gemakkelijk kan worden gerecycled. Bovendien is LED-verlichting efficiënter in het gebruik van grondstoffen en draagt ​​het bij aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen.
 4. Kwaliteit van verlichting: LED-verlichting is helderder en consistenter dan traditionele verlichting. Het geeft een betere kleurweergave en produceert minder warmte, waardoor het veiliger is om te gebruiken.

Hoe kan duurzame LED-verlichting uw leven en bedrijf ten goede komen?

Als u op zoek bent naar manieren om uw huis of bedrijf te verbeteren, kan het overstappen op duurzame LED-verlichting u veel voordelen opleveren. Hieronder staan ​​enkele van de belangrijkste voordelen:

 1. Kostenbesparingen: Door het lagere energieverbruik en de langere levensduur van LED-verlichting kunt u aanzienlijk besparen op uw energierekeningen en de kosten van het vervangen van verlichting.
 2. Verbeterde sfeer: LED-verlichting is helderder en consistenter dan traditionele verlichting, wat zorgt voor een betere sfeer in uw huis of bedrijf.
 3. Verbeterde productiviteit: LED-verlichting kan helpen bij het verbeteren van de productiviteit van werknemers, omdat het zorgt voor een betere zichtbaarheid en minder vermoeidheid van de ogen.

Buitenverlichting van Hamulight

Als het gaat om buitenverlichting, is duurzame LED-verlichting van Hamulight de beste keuze. Hamulight biedt een breed scala aan hoogwaardige LED-buitenverlichtingsproducten die zowel energiezuinig als duurzaam zijn. In dit artikel bespreken we de voordelen van het gebruik van LED-buitenverlichting van Hamulight en hoe het uw huis en omgeving kan verbeteren.

Voordelen van LED-buitenverlichting van Hamulight

Hamulight biedt LED-buitenverlichtingsproducten die verschillende voordelen bieden ten opzichte van traditionele buitenverlichting. Hieronder vindt u enkele van de belangrijkste voordelen:

 1. Energie-efficiëntie: LED-buitenverlichting van Hamulight is zeer energiezuinig. Het verbruikt minder energie dan traditionele buitenverlichting, wat resulteert in lagere energierekeningen.
 2. Duurzaamheid: LED verlichting buiten van Hamulight gaat langer mee dan traditionele buitenverlichting. Dit betekent dat u minder vaak uw verlichting hoeft te vervangen, wat geld en energie bespaart.
 3. Milieuvriendelijk: LED-buitenverlichting van Hamulight is milieuvriendelijker dan traditionele buitenverlichting. Het bevat geen schadelijke stoffen en is gemakkelijk recyclebaar.
 4. Veiligheid: LED-buitenverlichting van Hamulight biedt een betere zichtbaarheid en vermindert het risico op ongelukken en criminaliteit.
 5. Stijlvol design: Hamulight biedt een breed scala aan LED-buitenverlichtingsproducten met een stijlvol design dat uw huis en omgeving verbetert.

Hoe kan LED-buitenverlichting van Hamulight uw huis en omgeving verbeteren?

Door over te stappen op LED-buitenverlichting van Hamulight kunt u uw huis en omgeving verbeteren op verschillende manieren:

 1. Betere sfeer: LED-buitenverlichting van Hamulight zorgt voor een betere sfeer in uw buitenruimte. Het geeft helderder licht en creëert een veiligere en uitnodigende omgeving.
 2. Kostenbesparingen: Door de energiezuinigheid en lange levensduur van LED-buitenverlichting van Hamulight, kunt u besparen op energierekeningen en de kosten van het vervangen van verlichting.
 3. Verbeterde veiligheid: LED-buitenverlichting van Hamulight verbetert de zichtbaarheid en vermindert het risico op ongelukken en criminaliteit.
 4. Milieuvriendelijkheid: LED-buitenverlichting van Hamulight is een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele buitenverlichting.
 5. Stijlvol design: Hamulight biedt LED-buitenverlichtingsproducten met een stijlvol design dat uw huis en omgeving verbetert.

Kies voor duurzame LED-buitenverlichting van Hamulight

doorTom Cosyns - Seobureau.be

Tips voor de bouw van een duurzame woning

Rolluiken

De klimaattransitie is in volle gang en nieuwe woningen moeten om die reden duurzaam gebouwd worden. Dat is overigens niet alleen goed voor het klimaat, maar tegelijkertijd is het ook een waardevolle investering voor de toekomst. Maar bij duurzaam bouwen komt veel kijken. Je hebt bijvoorbeeld rolluiken Gent nodig voor een krachtig interieur en daarnaast nog veel meer andere producten. Maar waar moet je bij de bouw van een duurzame woning rekening mee houden?

Gebruik voornamelijk duurzame materialen

Bij de bouw van een woning doe je er goed aan om duurzame materialen te gebruiken. Duurzame materialen gaan lang mee en ze zijn tegelijkertijd goed voor het milieu. Een voorbeeld van een duurzaam materiaal is hout. Hout is namelijk een natuurlijk product en staat bekend om zijn uitstekende kwaliteit. Uiteraard heb je verschillende houtsoorten en ze kennen allemaal zowel voordelen als nadelen. Onderzoek daarom ook goed welk houtsoort je nodig hebt. Ook gebruikte materialen zijn vaak duurzaam. Denk bijvoorbeeld aan materialen die vrijkomen na de sloop van een woning. Vaak kun je die materialen prima opnieuw gebruiken, omdat ze nog van een goede kwaliteit zijn.

Het belang van een gezond en fris binnenmilieu

Niet alleen de constructies moeten van duurzame materialen zijn gemaakt, maar tegelijkertijd is het ook belangrijk dat de lucht aan de binnenkant van de woning gezond is. Dit kun je bijvoorbeeld bewerkstelligen met goede ventilatiesystemen. Met een deugdelijk ventilatiesysteem blijft de woning langer in goede staat. Je krijgt dan namelijk veel minder snel met vocht en schimmel te maken. Ook is het beter voor de gezondheid, want je krijgt dan geen schadelijke stoffen binnen.

Ga ook voor verantwoord watergebruik

Tegenwoordig gaan mensen ook voor duurzame wc’s en kranen. Het is immers zonde om veel water voor niets te gebruiken. Onderzoek dus goed wat de verschillende opties zijn. Je hebt bijvoorbeeld speciale kranen die minder water gebruiken. Ook heb je zuinige wc’s. Met verantwoord watergebruik draag je bij aan een beter klimaat en natuurlijk bespaar je maandelijks ook geld, want de waterprijzen blijven elkaar jaar stijgen.  Al met al komt er nog veel kijken bij de bouw van een duurzame woning. Toch is verduurzaming van groot belang, ook wanneer je rekening houdt met de nieuwe wetten.

 

doorTom Cosyns - Seobureau.be

Een ecologisch huis realiseren doe je zo

Duurzaam bouwen betekent dat je aandacht besteedt aan energiebesparing, het verminderen van afval en het verminderen van de mate waarin jij het milieu belast. Door het gebruik van energiezuinige apparaten en technologieën kun je deze doelen bereiken.

Een goed ontwerp is de basis

Het bouwen van een gebouw begint met het ontwerp. Tijdens deze fase dien je al rekening te houden met de ecologische voetafdruk van het gebouw en alle materialen of processen die erbij komen kijken.

 • Integreer duurzaamheid en energie-efficiëntie in het ontwerp.
 • Vergeet niet om het potentieel voor energieopwekking door zon, wind, water of andere hernieuwbare bronnen te benutten. 
 • Maak gebruik van lokale materialen, zodat de transportkosten en de uitstoot van CO2 worden verminderd. 
 • Gebruik materialen met een lage milieu-impact en eenvoudige recycling-mogelijkheden. 
 • Gebruik materialen met een lange levensduur, zoals metaal, glas en cement.
 • Overweeg de toepassing van milieuvriendelijke bouwmaterialen, zoals bamboe, hout, en kurk. 
 • Overweeg het gebruik van natuurlijke beluchting en verlichting, en het gebruik van lokale energiebronnen zoals biomassa of zonnepanelen. 
 • Gebruik herbruikbare producten voor de bouw, zoals gerecycled plastic of rubber. 
 • Gebruik regenwater voor irrigatie. 
 • Overweeg het gebruik van waterbesparende technologieën, zoals waterbesparende toiletten, douchekoppen en kranen. 
 • Overweeg het gebruik van de afvalwater recycling-technologie zoals grijswater-systemen. 
 • Gebruik lokale ecosystemen en planten om de biodiversiteit te versterken.
 • Overweeg het gebruik van biologisch afbreekbare materialen voor de afwerking. 
 • Gebruik duurzame technologieën, zoals geothermische energie en warmtepompen, voor energie-efficiëntie. 
 • Integreer landschapsarchitectuur en landschapsontwerp in het gebouwontwerp.

Minimaliseren van jouw energieverbruik

Om niet alleen je energierekening drastisch te verlagen maar ook het milieu te helpen. Is het logisch om je energieverbruik zo laag mogelijk te houden. Een paar tips om je elektriciteitsverbruik te verlagen: 

 1. Gebruik energiezuinige apparaten;

Kies voor energiezuinige lampen, wasmachines, koelkasten, stofzuigers, etc. 

 1. Gebruik spaarlampen;

Deze verbruiken 80% minder energie dan gewone gloeilampen en gaan 10-15 keer langer mee. 

 1. Schakel apparaten uit als je ze niet gebruikt;

Dit geldt vooral voor computers, televisies, verlichting, etc. 

 1. Verminder je warmwatervraag;

Gebruik bijvoorbeeld een kleinere boiler of een douchekop met lage waterstroom. Doe een dikker dekbed op je velvet boxspring om zodoende de verwarming minder vaak aan te hoeven zetten op je slaapkamer.

 1. Kies voor een energiezuinige oplader;

Laad je telefoon, laptop, tablet en andere apparaten op met een energiezuinige oplader. 

 1. Koop een energiezuinige verwarming;

Kies voor een warmtepomp of een energiezuinige cv-ketel. 

 1. Gebruik zonnepanelen;

Door zonnepanelen te installeren op je dak kun je zelf energie opwekken. 

 1. Koop energiezuinige apparatuur;

Kies voor energiezuinige vaatwassers, wasmachines, ovens, etc.

Zorg voor een sterke isolatieschil

Om duurzaam te verwarmen of koelen, dien je over voldoende isolatie te beschikken. Een stevige isolatieschil bestaat uit verschillende materialen zoals glaswol, steenwol, polystyreen, geëxpandeerd polystyreen en minerale wol. Deze materialen verschillen qua eigenschappen, dus kies de materialen die het beste passen bij jouw situatie. Als je duurzame isolatie wilt, zijn er verschillende duurzame isolatiematerialen die gebruikt kunnen worden om energieverlies tegen te gaan. Deze omvatten:

– Cellulose-isolatie: 

Cellulose-isolatie is een duurzaam product dat bestaat uit hergebruikte kranten en andere papierproducten. Het is een van de meest effectieve materialen voor thermische isolatie. 

– Schuimglas: 

Schuimglas is een sterk en flexibel isolatiemateriaal dat bestaat uit milieuvriendelijke hergebruikte glasvezels. Het wordt veel gebruikt in de bouwindustrie omdat het goed bestand is tegen vocht en lucht. 

– Natuurlijke vezels: 

Natuurlijke vezels, zoals katoen en jute, zijn een ander duurzaam isolatiemateriaal. Ze zijn licht en sterk en kunnen worden gebruikt om warmte in of uit een gebouw te houden. 

– Aardwol: 

Aardwol is een van de meest duurzame isolatiematerialen. Het is een stevig materiaal dat bestaat uit hergebruikte steenwolvezels. Het is ook brandwerend en behoudt zijn isolatiewaarde voor lange tijd.

Duurzame inrichting van je gebouw

Niet alleen duurzaam bouwen is belangrijk, duurzaam inrichten is ook een onderdeel van het gebouw en de manier waarop er geleefd wordt. Investeren in eco-vriendelijk beddengoed en meubilair is bijvoorbeeld een verstandige keuze. Er zijn verschillende opties beschikbaar voor een duurzame slaap, zoals een matras kopen van biologisch katoen, het selecteren van natuurlijke vezels, gerecyclede materialen en andere milieuvriendelijke materialen. Deze materialen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook goed voor je gezondheid en comfort. Betreft meubels geldt precies hetzelfde. Ga bijvoorbeeld voor tweedehands meubels om zodoende de productie en het verbruik van nieuwe materialen te reduceren.

doorTom Cosyns - Seobureau.be

Beveilig jouw huis met een buitencamera

Als huiseigenaar wil je altijd de veiligheid van jouw huis waarborgen. Een buitencamera kan een waardevolle aanvulling zijn op jouw beveiligingssysteem. In dit artikel zullen we bespreken hoe je jouw huis kunt beveiligen met behulp van een buitencamera.

Waarom een buitencamera?

Een Beveiligingscamera voor buiten kan helpen bij het afschrikken van potentiële indringers en het verzamelen van bewijsmateriaal in het geval van een inbraak. Het kan ook nuttig zijn om toezicht te houden op de activiteiten rondom jouw huis, zoals het controleren wie er aanbelt of het observeren van jouw huisdieren.

Hoe kies je de juiste buitencamera?

Er zijn verschillende factoren om te overwegen bij het kiezen van een buitencamera. Ten eerste is het belangrijk om te bepalen waar je de camera wilt plaatsen en wat voor soort beveiliging je nodig hebt. Moet de camera alleen in staat zijn om beeld vast te leggen of moet deze ook geluid kunnen opnemen? Moet de camera draadloos zijn of is een bedrade camera een betere optie?

Bovendien moet je ook letten op de resolutie van de camera, het gezichtsveld en de mogelijkheid om de beelden op afstand te bekijken. Het is ook verstandig om te kijken naar het weerbestendige vermogen van de camera, zodat deze ook goed werkt in alle weersomstandigheden.

Waar moet je rekening mee houden bij de installatie?

Voordat je de buitencamera installeert, is het belangrijk om te controleren of je hiervoor toestemming nodig hebt van de gemeente of jouw woningcorporatie. Zorg ervoor dat de camera goed is gepositioneerd en gericht is op de juiste hoek om een goed beeld te krijgen van de omgeving.

Het is ook belangrijk om te zorgen voor de juiste verlichting, zodat de camera duidelijke beelden kan vastleggen, vooral ’s nachts. Het is ook verstandig om een ​​backup systeem te hebben, zoals het opnemen van de beelden op een harde schijf of het opslaan van de beelden in de cloud.

Conclusie

Een buitencamera kan een waardevolle aanvulling zijn op jouw beveiligingssysteem en kan helpen bij het beschermen van jouw huis en eigendommen. Door rekening te houden met de factoren die we hierboven hebben genoemd en zorgvuldig te plannen voordat je een buitencamera installeert, kun je de beste keuze maken en jouw huis veilig houden.

doorTom Cosyns - Seobureau.be

Hoe u uw eigen veranda kunt bouwen voor minder dan €500 ?

Hoe u uw eigen veranda kunt bouwen voor minder dan €500 ? Bespaar jezelf een hoop geld door dit zelf te doen. Mijn broer kreeg een prijsopgave van meer dan £ 2000 voor een veranda van vergelijkbare grootte als de mijne. Ik heb mijn moderne veranda  gebouwd voor £ 431,96 . Dus als u een veranda, overkapping, terrasoverkapping, pergola of eenvoudige afdak wilt, waarom probeert u het dan niet zelf en bespaart u meer dan € 1000,-.

De meeste bekwame doe-het-zelvers kunnen deze structuur bereiken met een paar basisgereedschappen en een beetje onderzoek. Het gebruikt het huis en goede grondsteunen voor structurele sterkte en de luifel voor bescherming tegen weersinvloeden. De materialen die ik heb gebruikt, zijn te vinden in de meeste doe-het-zelfzaken zoals B&Q of Wickes , maar ik zou aanraden om de golfplaten online te kopen als je de juiste dikte (1,1 mm) lokaal niet kunt vinden.

U gaat een redelijk bedrag besparen door dit zelf te doen, maar u moet ervoor zorgen dat de structuur veilig is en bestand is tegen harde wind en zware sneeuwval. Als je er niet zeker van bent om dit zelf te doen, overweeg dan om een ​​paar professionals zoals deze jongens in te huren voor wat hulp.

Planning

Voordat u aan uw veranda begint, is een belangrijke vraag die veel mensen mij hebben gesteld: heeft mijn zelfbouwveranda een bouwvergunning nodig? Meestal heeft u geen bouwvergunning nodig, maar check onderstaande lijst en houd uw constructie binnen de richtlijnen. U kunt ook de UK Planning Portal raadplegen voor meer informatie en het is altijd de moeite waard om uw plaatselijke planningsafdeling te raadplegen voordat u begint.

Eisen bouwvergunning veranda:

Mag niet breder zijn dan het bestaande gebouw.
De maximale diepte voor een gelijkvloers gebouw mag niet meer bedragen dan 3000 mm voor een aangebouwd gebouw en 4000 mm voor een vrijstaand gebouw.
De maximale hoogte mag niet hoger zijn dan 4000 mm.
De maximale hoogte van de dakrand binnen 2000 mm van een grens mag niet groter zijn dan 3000 mm.
Verhoogde platforms mogen niet hoger zijn dan 300 mm.
Geen uitbouw voor de hoofdgevel of zijgevel aan de openbare weg.
De totale oppervlakte van de grond die door de veranda wordt bedekt, mag niet groter zijn dan 50% van het land rond het oorspronkelijke huis.
Hopelijk heb je nu een goed idee van de grootte en vorm van je veranda, maar als je dit zelf wilt proberen, heb je een paar basisgereedschappen nodig. Basisbenodigdheden zijn onder meer een goede boormachine met een mix van verschillende maten hout- en metselwerkbits, cirkelzaag, handzaag, decoupeerzaag, hamer, beitel, meetlint, gradenboog, winkelhaak en potlood.

Achtergrond en details

Nadat ik de grootte van de veranda had bepaald, moest ik controleren of deze echt onder de dakrand van ons dak zou passen. We wonen in een chalet-bungalow, daarom komt het dak vrij laag naar beneden, dus ik moest beslissen of de bovenrand van de veranda over de dakrand of eronder zou gaan. Gelukkig was de dakrand net hoog genoeg om eronder door te gaan en voldoende afvloeiing naar het einde van de veranda toe te laten zonder te laag te gaan. De afmetingen zijn:

Bovenrandhoogte (onder dakrand) – 2400 mm
Hoogte onderrand – 2150 mm
Lengte – 2400 mm
Breedte – 6900 mm
Ik was aanvankelijk bezorgd over de aflopende hoek van het dak (de helling) om te voorkomen dat water stagneert. Uiteindelijk kwam ik uit op een pitch van 4 graden, wat net genoeg was. Water heeft de neiging om veel gemakkelijker op plastic te zitten dan op glas, dus houd hier rekening mee bij het plannen van uw eigen.

Met een breedte van bijna 7 meter wist ik dat twee steunpalen niet genoeg zouden zijn, maar drie palen zou prima zijn. We hebben overwogen om 3 meter de tuin in te steken maar besloten dat 2,4 meter genoeg was. De lengte van 3 meter zou ongeveer £ 120 extra hebben gekost.

Het vinden van de juiste materialen

Ik heb hout van bouwkwaliteit gebruikt voor de structuur en wat standaard 2 × 1 grenen voor de gordingen. Als je een stevige, stabiele constructie wilt, zoek dan naar C16-gecertificeerd hout. Ik winkelde rond en worstelde om een ​​redelijk geprijsde handelaar te vinden met goede leveringsprijzen. Uiteindelijk vond ik een geweldige handelaar op eBay met geweldige prijzen en gratis bezorging de volgende dag. Zie hieronder voor de inkoop van hout. U kunt ook sites zoals ArchiPro gebruiken om bouw- en hardwarebenodigdheden te vinden.

Ik kocht ook alle andere items van verschillende verkopers op eBay, waaronder de 100 x 100 steunpalen, gegalvaniseerde stalen steunpaalbevestigingen, Vistalux gegolfde zwaargewicht (1,1 mm) plastic dakplaten en Vistalux dakplaatbevestigingen . Probeer de dunnere Vistalux-vellen van 0,8 mm (van B&Q) te vermijden, omdat deze niet zo lang meegaan en lawaai maken in de regen. Hoe dikker hoe beter. Zorg ervoor dat ze 1,1 mm of 1,3 mm zijn.

Ik hou van winkelen op eBay omdat de prijzen over het algemeen veel beter zijn dan waar dan ook en je verkopersbeoordelingen en feedback kunt lezen voordat je koopt. Mijn andere artikelen zijn gekocht bij een lokale B&Q die ook bezorging van omvangrijke artikelen aanbiedt als je geen geschikt transport hebt

doorTom Cosyns - Seobureau.be

De veranda modern inrichten

Het versieren van uw moderne veranda is een van de beste manieren om te pronken met de schoonheid van uw huis. U kunt een breed scala aan stijlen gebruiken om uw veranda te versieren. Van klassiek tot eigentijds, u zult zeker iets vinden dat bij uw stijl past.

Hergebruikte of gerecyclede voorwerpen

Het gebruik van gerecyclede of hergebruikte materialen is een slimme manier om de planeet en een paar dollar te besparen terwijl u uw huis decoreert. De meest voorkomende items zijn oude kleding, meubels en apparaten. U kunt bijvoorbeeld een goedkoop hondenbed maken door een pallet te hergebruiken. Ook van een oude koffer kunt u een handige opstap maken. Als je het geluk hebt een oude piano te hebben, kun je die gebruiken als kappersstation, of er een moderne kruk van maken.

Een olievat kan ook worden gebruikt als minibar. Een oude wastrommel kan een funky lamp worden. Dit zijn maar een paar ideeën om uw creativiteit te stimuleren. Zorg er wel voor dat je een plan hebt voordat je begint.

Op de meeste grote winkelcentra, vlooienmarkten en werfverkopen zijn wel een paar hergebruikte spullen te vinden. Om er zeker van te zijn dat je de spullen niet kwijtraakt, moet je een flinke voorraad water en zonnebrandcrème meenemen.

Vintage kerstversiering

Vintage kerstversieringen geven een warme, nostalgische uitstraling aan je interieur. Ze zijn ook een geweldige manier om een familietraditie te herdenken. Met de juiste combinatie van ornamenten kunt u een feestelijke look creëren die zowel klassiek als modern is.

Een klassieke clamshell kan een beetje gedateerd aanvoelen, maar een paar zorgvuldig gekozen vintage ornamenten kunnen hem weer tot leven brengen. Als u een strandliefhebber bent, is een sterlingzilveren schelp een geweldige stocking stuffer. Het kan ook een elegant tintje geven aan een boom.

Voor een zachter, neutraler palet decoreert u uw voorportaal met natuurlijke en houten accenten. Probeer eens een grote krans met een rood lint om een vakantieboodschap over te brengen. U kunt ook slingers maken van dennentakken en maretak.

Hangende dakgootbakken

Een hangende dakgoot plantenbak is een eenvoudig, goedkoop en indrukwekkend project om te installeren. Dit is een gemakkelijke manier om een saaie voorporch te veranderen in een elegante ruimte om te entertainen of om gewoon achterover te leunen en te ontspannen.

Voor dit project heb je een paar restjes hout nodig, een touw of wat draad, en wat basisgereedschap. Het kost je niet meer dan een uur om je eigen verticale tuin te maken.

Om te beginnen zaag je je dakgoot doormidden met een ijzerzaag. Daarna moet je het hout schilderen. Met behulp van krijt verf zal helpen om de kleuren pop.

De verticale houten muur plantenbak is een geweldige manier om bloemen of kruiden weer te geven. Als je weinig tijd hebt, kun je een schoenendoos gebruiken als plantenbak.

Houten pompoen

U kunt een houten pompoen toevoegen aan uw veranda decor en het gebruiken om een rustieke look te creëren. Er zijn een paar verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Het is belangrijk om te onthouden dat je het bij het versieren van je veranda eenvoudig wilt houden. Het doel is om een centraal punt te hebben. Dit brandpunt kan een comfortabele stoel, een schommel of een deken zijn.

Een andere leuke manier om uw veranda te versieren is om planten in potten toe te voegen aan uw muren. U kunt ook proberen om een paar hangende planken toe te voegen aan het gebied. Planten zien er niet alleen geweldig uit, maar ze voegen ook dimensie en hoogte toe aan de ruimte. Als u een tuinier bent, kunt u kruiden in uw houten bakken zetten.

Als u op zoek bent naar een meer rustieke uitstraling, probeer dan uw eigen feestelijke borden te maken. Deze kunnen worden geplaatst rond de achtertuin of bij deuropeningen. Ze kunnen worden gemaakt met een distressed afwerking. Bovendien kunt u ze versieren met seizoensgebonden ornamenten.

doorTom Cosyns - Seobureau.be

Dit zijn de duurzaamste stoffen ter wereld

Sommige stoffen die worden gebruikt om mooie kledingstukken en beddengoed van te maken, zijn niet zo milieuvriendelijk en duurzaam als je denkt. Hoe weet je of een stof niet enorm veel middelen gebruikt om te produceren? Hoe zorg je ervoor dat de kleding en het kussen die je koopt niet veel water, energie en giftige chemicaliën nodig heeft? Slechts een klein deel van de hulpbronnen die door de textielindustrie worden gebruikt, is hernieuwbaar. Het is nu belangrijker dan ooit om te winkelen voor milieuvriendelijke en duurzame stoffen, waarbij je kunt kiezen voor de volgende materialen.

Gerecycled katoen

Gerecycled of upcycled katoen is een kledingstof die nog milieuvriendelijker is dan biologisch katoen. Het beperkt het extra textielafval dat wordt gegenereerd tijdens de productie van nieuw katoen. Katoen is een gewas dat extreem veel hulpbronnen verbruikt in termen van water, energie, arbeid, pesticiden en insecticiden. Gerecycled katoen vereist echter veel minder middelen om te produceren dan conventioneel of biologisch katoen. Het minimaliseert de milieu-impact van de katoenproductie dan ook drastisch. Gerecycled katoen is nog steeds licht en ademend, sneldrogend en duurzaam, daarom kan het een goed idee zijn om een dekbedovertrek te kopen van deze stof.

Biologisch linnen

Biologisch linnen is een textiel gemaakt van vlasvezels. Het is duurzaam, sneldrogend, vochtafvoerend, lichtgewicht en antimicrobieel. Linnen is populair in de kledingindustrie om milieuvriendelijke en maatschappelijk verantwoorde kleding te maken. Het is een zeer duurzaam materiaal dat ook ademend, zacht, comfortabel, koel en luxueus is. In de geschiedenis symboliseerde linnen doek luxe, kostbaarheid en extravagantie. Het werd in de middeleeuwen aan eettafels gebruikt als symbool van macht, om gezag en rijkdom te tonen. Linnen wordt beschouwd als een zeer luxe stof en een uitstekende keuze voor hoogwaardige kleding, wat al helemaal het geval is als je kiest voor de biologische variant.

Biologische hennep

Biologische hennep is een van de meest milieuvriendelijke en duurzame stoffen. Het wordt gekweekt zonder herbiciden, pesticiden of chemische meststoffen. Het is een natuurlijke stof, biogebaseerd en ook biologisch afbreekbaar. De hennepplant heeft niet veel water nodig om te groeien. Hennepkleding die natuurlijk, zacht, ademend, lichtgewicht, duurzaam, hypoallergeen en antibacterieel is. Hennep is een van de oudste textielvezels ter wereld en werd al 10.000 jaar geleden gebruikt om kleding te maken. Het is een uitstekende keuze om hoogwaardige en modieuze kleding te maken die ook het milieu ontziet, al kan beddengoed dat verkocht wordt op Smulderstextiel.be ook gemaakt worden van biologische hennep.

Lyocell

Lyocell is een innovatieve en plantaardige vezel. Het is een textiel gemaakt van semi-synthetische geregenereerde cellulosevezels. Lyocell is een vorm van rayon vervaardigd uit houtpulp. Lyocell is een ademende, lichtgewicht, duurzame en zeer zachte stof. Het is vochtafvoerend en houdt je koel in de zomer. Het blijft ook veel langer geurvrij dan katoen. Een van de bekendste merken van lyocell is Tencel, vervaardigd door het Oostenrijkse bedrijf Lenzing. Veel modemerken maken tegenwoordig kleding van Tencel. Lyocell kan aantoonbaar een van de meest milieuvriendelijke cellulosevezels zijn. Het is de derde meest gebruikte kunstmatige cellulosevezel na viscose en acetaat.

doorTom Cosyns - Seobureau.be

Een duurzaam huis – de basis

luchtontvochtiger woonkamer

Een goed leven leiden heeft alles te maken met gezondheid en comfort. Het opwaarderen van je woning tot een duurzaam gebouw is noodzakelijk. Duurzame huizen bevatten milieuvriendelijke materialen, een natuurlijke omgeving en uitstekende hulpmiddelen zoals een luchtontvochtiger woonkamer. Het belangrijkste voordeel van een duurzame woning is efficiëntie. Je kunt de water- en energierekening verlagen door de lage afhankelijkheid van niet-hernieuwbare bronnen. Bovendien verkleint dit type woning zijn ecologische voetafdruk omdat er gebruik wordt gemaakt van duurzame materialen. Je vermindert dus een opeenhoping op een stortplaats als gevolg van het vaak weggooien of vervangen van oude meubels of bouwmaterialen. Laten we in dit geval leren hoe je je huis duurzamer kunt maken.

Inclusief hernieuwbare energie

Het creëren van een duurzame woning vraagt ​​voorbereiding, vergelijkbaar met het op de markt kopen van de Babolat Counter Veron. Je moet er dus niet onzorgvuldig mee omgaan. Terwijl de meeste mensen afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen, kun je overstappen op zonne-energie. Feit is dat zonne-energie op de lange termijn geld kan besparen en je afhankelijkheid van fossiele brandstoffen kan verminderen. Je moet een zonnepaneel op je dak installeren en zijn functie in de loop van de tijd behouden. Hoewel de initiële prijs prijzig is, heeft het voordelen op de lange termijn.

Dubbele beglazing installeren

De meeste huiseigenaren hebben ramen met enkel glas vanwege hun schoonheid. Dit type raam is echter niet geschikt voor je duurzame woning omdat het de warmte makkelijker de ruimte laat ontsnappen. Je gasrekening kan in de winter dus aanzienlijk stijgen. In plaats daarvan kunnen ramen met dubbele beglazing de warmte efficiënter vasthouden en de gasrekening in de winter verlagen. Het verminderen van het energieverbruik is een van de belangrijkste voordelen van een duurzame woning. Dubbele beglazing is dus verplicht.

Tankloze warmwaterboiler installeren

Het hebben van een zonnepaneel is niet compleet zonder een elektrische, tankloze boiler. Dit product is eenvoudig te installeren en compacter dan een gaskachel. Bovendien kan het je afhankelijkheid van gas verminderen. Het volgende voordeel is de werkzaamheid. In tegenstelling tot traditionele gasboilers, krijg je met een tankloze boiler warm water wanneer je maar wilt, zonder iets te verspillen. Het is ook duurzamer en kan tot 25 jaar meegaan.

Isolatie is verplicht

Een van de meest cruciale procedures voor een duurzamer huis is niets minder dan isolatie. Dit is het hele jaar door gunstig voor je huis, vooral in de winter. Een goed geïsoleerde woning minimaliseert energieverlies en houdt de woning koel in de zomer en warm in de winter. Het kan ook het gebruik van de AC minimaliseren. Bovendien vermindert isolatie geluidsoverlast en minimaliseert de ecologische voetafdruk, wat staat voor een groene of duurzame levensstijl.

Het huis verstandig inrichten

Een andere idee voor een meer geschikte woning is landschapsarchitectuur. In dit geval is het het beste idee om een ​​landschap te creëren met inheemse en natuurlijke soorten die niet al te veel hulpbronnen nodig hebben. Het verbouwen van voedsel zoals fruit en groenten is bijvoorbeeld een uitstekend idee. Het bespaart je niet alleen geld op boodschappen, maar het vermindert ook de uitstoot van voedsel. Het belangrijkste punt bij duurzame landschapsarchitectuur is om je gazon te laten bloeien, ongeacht regen-, weers- en temperatuurpatronen.